Egyptenresan.


Jag kanske ska ta och berätta lite om veckan i Egypten tillsammans med Emmy och Kristine!
Jag har tre ord som sammanfattar det hela.
Magisk.
Fantastisk.
Oförglömlig.

Vi gjorde inget speciellt under veckan. Vi kom dit vid ca 2 tiden på fredagen och vi letade upp bussen efter att vi hade fyllt i ett antalt papper på flygplatsen. Bussen tog oss till vårat hotell - Amar Sina.
Ett tvåstjärnigt hotell ganska centralt. Vi hade förväntat oss ett råtthål men vi blev förvånade hur bra det faktiskt var! Rummet var helt okej men både tv & kylskåp. Vi fick ett ganska dåligt läge med utsikt mot ett dike. Men vem bryr sig. Vi hade det otroligt bra där ändå.
Personalen på hotellet var gudomliga. Dessutom fanns det ett antal snygga servitörer där. Mumma ;)
Jag och Kristine blev som små skolflickor och fnittrade så fort en speciell Muhammed serverade oss. Tänk vad det motsatta könet kan ställa till med. haha!

Första dagen (lördag) åkte vi till hotellets strand El Fanar Beach. En trång strand med en hel del försäljare och rent ut sagt jobbiga araber. En massör tog tag i Kristine och försökte bära henne till massagebordet. Om det skulle hända i Sverige skulle en stämning krypa sig fram.


El Fanar Beach. Otroligt fin utsikt och en förbannat lång trappa ner. Den var jobbig upp när det var 30 grader ute kan jag lova.  

Vi träffade några andra svenskar på hotellet. Filip och Sofia. Otroligt trevliga.
De gav oss ett tips om en strand som låg lite längre nedanför El Fanar. Där var det mycket lugnare och inga försäljare som störde. Dock var man tvungen att betala 60 egyptiska pund (90 kr) för att få komma in. Men det var lätt värt det. Man fick dessutom låna en handduk, jättestora sköna solstolar och man fick vatten.
Resten av veckan åkte vi dit och bara kopplade av med sol, bad, snorkling och god mat på restaurangen.


Underbart!

Jag fick en liten beundrare på restaurangen. Sista dagen bjöd han ut mig! Såå söt. hihi :)

En kväll fick vi för oss att åka in till ett ställe som hette Naama Bay. Där fanns en massa affärer av olika slag. Casino, restauranger, vattenpipetillhåll. Allt fanns!
Jag har ju varit i Egypten tidigare och då var killarna väldigt på och var helt såld i skandinaviska tjejer. Jag visste att det skulle bli mycket uppmärksamhet från killar men på hotellet och runt omkring där var allt lugnt. Det var inte överdrivet mycket.
Men i Naama Bay var det outhärdligt. Det var rent ut sagt jobbigt. De skrek sexistiska saker efter en och försökte dra in oss i deras butiker. Visst, det fanns vissa killar som var helt okej. Utomordentligt snälla. Men dessa jobbiga araber var i majoritet i Naama Bay.
Efter en lång promenad genom affärnsgatorna så hittade vi iallafall våran slutdestination - Mc Donalds. ;)


Blev en heel del snorkling också!
Jag hade tagit med mig en snorkel hemmifrån men jag kände att jag inte hade någon lust att snorkla. Har tyckt att det är lite läskigt. Men vi provade allihopa till slut och det slutade med att både Emmy och Kristine köpte en varsin snorkel. Resten av veckan snorklade vi nästan varje dag. Otroligt vackert under vattnet!
Tur att jag har en kamera som man kan knäppa under vattnet, men bilderna framhäver ändå inte fulländat hur fantastiskt vackert det är!


Nu orkar jag inte lägga ut några fler bilder. Men alla bilder finns på min Facebook.
http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#/frida.lindblom1?ref=profile

Kommentarer
Postat av: Filip

Mkt trevligt att träffa er.



Kul att läsa - skulle kunnat vara jag själv som skrivit.



Men du,, du får inte må så dåligt som du gör :/

hemskt.. kul å träffa dig iaf =) fortsätt skriv, bloggen var inte alls så trist som ni förvarnat om!

2009-11-18 @ 12:37:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0